Interrail-tåglinjer

Hur du reser från A till B.
Viktiga resvägar förklaras.

Hemsidan > Interrail-tåglinjer

Lär dig hur du reser från A till B

På vissa Interrail-linjer behöver du en platsreservation. Samma sak gäller för nattåg. Det finns ofta möjlighet att undvika tåg som kräver bokningar. Det kan se utmattande ut till en början, men när du har läst igenom följande exempel kommer dimman att lätta.

Så här rekommenderar jag att du kontrollerar en rutt:

  1. Sök efter en tågförbindelse i tidtabellsverktyget.
    Det kan du till exempel göra i Interrail-appen. Den visar om det finns ett tåg som kräver en bokning på den önskade anslutningen.
    Deutsche Bahns tidtabellsinformation i kombination med informationen om tågtyper på rail.cc är också bra. Lite erfarenhet är dock nyttig här.
  2. Om du får se tåg som kräver bokning kan du använda Deutsche Bahns verktyg för att försöka skapa en annan rutt. Sök efter etapper – inte hela rutten. Genom att välja bort tågtyper och lägga till omvägar.
  3. Köp platsreservationer: Många reservationer kan köpas direkt i Interrail-appen. Eller följ instruktionerna på rail.cc, eftersom järnvägsbolagen ofta säljer bokningar direkt.

Viktigt: misströsta inte. Det finns alltid alternativ som du kanske inte ser vid första anblicken, men det är det jag är här för. Låt oss gå igenom några exempel.

Fred

Hej, jag heter Fred. Specialisten för Interrail-linjer. Jag förklarar hur du kan resa lätt på de viktigaste rutterna. Undvik extrakostnader. Precis som det var tänkt. Det är därför de kallar mig Interrail Nerd.

Från Amsterdam till Paris

På tågrutten från Amsterdam till Paris kan du resa mycket snabbt med det direkta Thalys-tåget. Men platsreservationer kostar över 20 euro. Intercity-regionaltåg är gratis, men restiden är dubbelt så lång.

Tidtabell för tåg

Med det direkta Thalys-tåget

Amsterdam från 09:15
Paris ankomst 12:39

UTAN platsreservation

Amsterdam från 10:28
Antwerpen ankomst 12:16

Antwerpen från 12:25
Charleroi Sud ankomst 14:06

Charelroi Sud från 14:35
Maubeuge ankomst 15:23

Maubeuge från 15:42
Paris Nord ankomst 17:41

Detaljer

Krav på bokning:
JA till den snabba anslutningen.

Tågtyp med bokningsskyldighet:
Thalys

Köp reservation på
Interrail.eu
ACPRail
B-Europe

Restid MED bokning:
3:25 timmar

Kostnad:
2:a klass: cirka 20 euro
Första klass: cirka 30 euro

Rutt UTAN bokning:
JA är möjligt.

Restid UTAN bokning:
7:15 timmar

Från Paris till Barcelona

Från Paris till Barcelona kan du ta ett direkt TGV-tåg. Du behöver dock en dyr platsreservation. Ett mer intressant alternativ är att ta nattåget från Paris till Latour de Carol, mitt i Pyrenéerna. Därifrån tar du regionaltåget till Barcelona.

Tidtabell för tåg

Med direkt TGV-tåg

Paris Gare de Lyon från 10:14
Barcelona Sants ankomst 16:54

 

PRICELESS med nattåg

Paris Austerlitz från 21:14
Latour de Carol ankomst 09:12

Latour de Carol från 10:44
Barcelona Sants ankomst 13:54

Detaljer

Krav på bokning:
JA till den snabba anslutningen.

Tågtyp med bokningsskyldighet:
TGV

Köp reservation på
Interrail.eu
ACPRail
på en station i Frankrike eller Spanien

Restid MED bokning:
6:40 timmar

Kostnad:
2:a klass: cirka 30 euro
Första klass: cirka 45 euro

Billig resa med nattåg:
JA via Latour de Carol
Bokning: Sittplats för 10 EUR / couchette från 22 EUR

Restid med nattåg:
17 timmar

Vad är en Interrailbiljett ?

Interrail är ett tågpass som ger dig möjlighet att resa i 33 europeiska länder. En biljett för alla länder. Enkel och flexibel.

Interrail finns i olika versioner: för en kort resa genom Europas huvudstäder. Eller för en månadslång resa från norr till söder och från öst till väst. Du hittar alla biljettvarianter på denna översiktssida.

Beachten musst du:

  • Vissa tåg kräver en extra platsreservation. Dessa är vanligtvis höghastighetståg. Detta kan dock ofta undvikas. Fred kommer att förklara hur detta fungerar.
  • På ett nattåg måste du reservera din sovplats eller sittplats, men i gengäld sparar du natten på ett vandrarhem eller hotell.
  • Interrail är inte giltigt i ditt hemland. Du har dock en fri utfart (utgående) och en fri infart (inkommande). När det gäller transport kan du till exempel använda dig av tågbolagens sparbiljetter.

Var kan man köpa Interrail ?

Du kan köpa Interrail direkt på Interrails officiella webbplats. Du kan få din Interrail-biljett som en mobilbiljett i Interrail-appen. Enkelt och säkert.

I vilka länder gäller Interrail ?

Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kosovo, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

SE | DE | DK | EN | ES | FI | FR | IT | PL