Interrail som senior

Långsamma resor.
Avslappnad och bekväm.

Hemsidan > Interrail som senior

Varför Interrail är så populärt hos mig som äldre resenär

Jag gillar att resa långsamt och se landskapet passera förbi. Läsa en bok. Jag vill ha plats för mina ben. Att sträcka på benen. Att stå upp och gå några steg.

Min resa börjar mitt i en stad och jag anländer också mitt i en ny stad. Jag behöver inte åka till en flygplats långt bort. Ingen tröttsam incheckning.

Det finns många platser, även mindre, som jag lätt kan nå med tåg. I hela Europa. Långt bort från de typiska turiststråken. Från Grekland till Norge. Från Skottland till Portugal.

Förutom alla dessa bekvämligheter är det naturligtvis också ekologiskt att göra mina resor med tåg. Jag vill lämna en grön värld till mina barnbarn.

Det är bara att prova. Det är en upplevelse som du kommer att minnas länge. Om du har några frågor rekommenderar jag RailDude. Du kommer att få hjälp i detta forum. För alla frågor. Och alltid mycket vänligt.

Jag önskar dig en underbar resa! Fru Frida.

Fru Frida

Som pensionär uppskattar jag enkelheten och friheten med Interrail. Med tiden och musan genom Europa, som i mina yngre dagar. Besöker kultur och gamla vänner.

interrail-discount.png

50 år av Interrail

I samband med Interrails 50-årsjubileum finns det alltid rabatterbjudanden. Du hittar dem här.

Biljettvarianter och priser

Rabatterade Interrailbiljetter är tillgängliga för resenärer som är 60 år och äldre.

4 resdagar i en månad: från 221 euro
5 resdagar under en månad: från 254 euro
7 resdagar i en månad: från 302 euro | mycket populärt
10 resdagar på två månader: från 361 euro
15 resdagar på två månader: från 444 euro
15 resdagar kontinuerligt: från 399 euro
22 resdagar kontinuerligt: från 466 euro
1 månad kontinuerligt: från 603 euro | klassikern
2 månader kontinuerligt: från 658 euro
3 månader kontinuerligt: från 812 euro

Köp din Interrail-biljett direkt på den officiella webbplatsen. Du kan få din Interrail-biljett som en mobilbiljett i Interrail-appen. Enkelt och säkert.

Vad är en Interrailbiljett ?

Interrail är ett tågpass som ger dig möjlighet att resa i 33 europeiska länder. En biljett för alla länder. Enkel och flexibel.

Interrail finns i olika versioner: för en kort resa genom Europas huvudstäder. Eller för en månadslång resa från norr till söder och från öst till väst. Du hittar alla biljettvarianter på denna översiktssida.

Beachten musst du:

  • Vissa tåg kräver en extra platsreservation. Dessa är vanligtvis höghastighetståg. Detta kan dock ofta undvikas. Fred kommer att förklara hur detta fungerar.
  • På ett nattåg måste du reservera din sovplats eller sittplats, men i gengäld sparar du natten på ett vandrarhem eller hotell.
  • Interrail är inte giltigt i ditt hemland. Du har dock en fri utfart (utgående) och en fri infart (inkommande). När det gäller transport kan du till exempel använda dig av tågbolagens sparbiljetter.

Var kan man köpa Interrail ?

Du kan köpa Interrail direkt på Interrails officiella webbplats. Du kan få din Interrail-biljett som en mobilbiljett i Interrail-appen. Enkelt och säkert.

I vilka länder gäller Interrail ?

Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kosovo, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

SE | DE | DK | EN | ES | FI | FR | IT | PL