Natursköna Interrailresor

Fantastiskt Europa.
De dolda höjdpunkterna.

Hemsidan > Natursköna Interrailresor

De fem vackraste Interrailresorna

  1. Skottland och högländerna
  2. På Glacier Express Route genom de schweiziska alperna
  3. Med Inlandsbanan till den vilda naturen i Sverige
  4. Från Helsingfors till norra Lappland med nattåg
  5. Med nattåget från Stockholm till Nordnorge

Rosie

Jag heter Rosie. Vill du resa på vackra vägar? Genom Alpernas snö. Det vilda, orörda Skottland. Eller kanske föredrar du Europas huvudstäder. Då har du kommit till rätt ställe: jag är expert på de vackraste rutterna.

1. Skottland och högländerna

Ta nattåget från London till Fort William och Isle of Skye. Sedan reser du hela vägen norrut till Thurso och tillbaka via Inverness och Edinburgh.

Detta är en resa med mycket natur och tomma tåg, bort från folkmassorna.

Bokningskostnader: inga.

Varaktighet: en avkopplande 5 dagar

2. På Glacier Express Route genom de schweiziska alperna

Du reser på Glacier- och Berninaexpressens väg genom de schweiziska alperna. Men gratis med Interrail, utan bokningsavgifter. Den bästa rutten är från Andermatt via Chur, förbi St Moritz till Ospizio Bernina med destination i Tirano.

Fascinerande natur väntar på dig. Du reser med regionaltåg och kan kliva av då och då, dröja en stund och fortsätta med nästa tåg.

Bokningskostnader: inga.

Varaktighet: avslappnad 1 till 2 dagar

3. Med Inlandsbanan i den vilda naturen i Sverige

Inlandsbanan tar dig med genom Sveriges vilda natur. Du reser bortom polcirkeln, utanför de upptrampade vägarna. Slappna av i bussen med flera enheter. Med många upplevelser på den 745 kilometer långa sträckan, som tåget tar knappt 14 timmar för.

Älgar, frihet och avkoppling. Se upp för tidtabellerna för Inlandsbanan, som vanligtvis bara går från juni till augusti.

Bokningsavgift: 1,50 euro.

Restid: avslappnad 1 till 2 dagar

4. Från Helsingfors till norra Lappland med nattåg

Jultomten bor långt norrut, precis vid polcirkeln. Och det är precis dit nattåget från Helsingfors tar dig. En fascinerande resa – särskilt på vintern.

Billigt nattåg till Lappland till tomtens by. Perfekt för den fortsatta resan till Sverige

Bokningskostnader: från 5 euro i sittvagn / från 29 euro i liggvagn.

Restid: avslappnad 1 dag

5. På nattåget från Stockholm till Nordnorge

Det tar 18 timmar att resa från Stockholm direkt till Narvik i Nordnorge. Fascinerande natur väntar på dig. Från mellersta Sverige till det karga norrland med sina berg och sjöar.

Ett bekvämt nattåg med möjlighet att resa vidare till Lofotenöarna eller Nordkap. Dock med buss då från Narvik.

Bokningskostnader: från 5 euro i sittvagn / från 26 euro i liggvagn.

Restid: avslappnad 1 dag

Vad är en Interrailbiljett ?

Interrail är ett tågpass som ger dig möjlighet att resa i 33 europeiska länder. En biljett för alla länder. Enkel och flexibel.

Interrail finns i olika versioner: för en kort resa genom Europas huvudstäder. Eller för en månadslång resa från norr till söder och från öst till väst. Du hittar alla biljettvarianter på denna översiktssida.

Beachten musst du:

  • Vissa tåg kräver en extra platsreservation. Dessa är vanligtvis höghastighetståg. Detta kan dock ofta undvikas. Fred kommer att förklara hur detta fungerar.
  • På ett nattåg måste du reservera din sovplats eller sittplats, men i gengäld sparar du natten på ett vandrarhem eller hotell.
  • Interrail är inte giltigt i ditt hemland. Du har dock en fri utfart (utgående) och en fri infart (inkommande). När det gäller transport kan du till exempel använda dig av tågbolagens sparbiljetter.

Var kan man köpa Interrail ?

Du kan köpa Interrail direkt på Interrails officiella webbplats. Du kan få din Interrail-biljett som en mobilbiljett i Interrail-appen. Enkelt och säkert.

I vilka länder gäller Interrail ?

Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kosovo, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

SE | DE | DK | EN | ES | FI | FR | IT | PL